Koffie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wij staan er mee op en wij gaan er mee naar bed. Een kopje koffie is voor niemand hetzelfde. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Maar het allerbelangrijkste is: het genot van een aromatisch kopje koffie, gezet naar uw wensen.

Koffie maken is een kunst. Voor een goed kopje koffie heeft u de juiste machine nodig, kwalitatief goede bonen en diverse mogelijkheden tot het zetten van de gewenste koffie. Met Caffè di Luca zet u koffie zoals u dat wenst! Goed gezette koffie heeft iets magisch. Onze Barista’s, vakmensen in het bereiden van koffie, adviseren u graag en laten u de verschillende soorten graag proeven! U hoeft geen Barista te zijn om uw medewerkers of klanten een smakelijk kopje koffie te presenteren. Met de juiste koffiemachine en bonen bent u al een eind op weg.

Naast de keuze van de koffiebonen en de koffiemachine zijn er nog een aantal zaken die invloed hebben op de smaak van uw kopje koffie.

koffie-smaak

Smaak: “over smaak valt te twisten”, toch kent iedereen het belang van een goed kopje koffie. Met de juiste ingrediënten en apparatuur biedt u uw medewerkers en klanten een heerlijk kopje koffie aan.

Maling: de maling van de boon is van grote invloed op de smaak van de koffie. Een fijnere maling zorgt voor een diepere aromatische smaak van uw kopje koffie.

koffie-water

Water: de hoeveelheid water en de temperatuur van het water hebben invloed op de sterkte van uw koffie.

Verhouding koffie – water: de juiste verhouding koffie en water komt de smaak van uw koffie ten goede. Intensief gebruik van uw apparaat kan gevolgen hebben voor deze verhouding. Regelmatige controle hierop zorgt voor de steeds terugkerende weldadige smaak van uw kopje koffie.

koffie-geur

Geur: de lekkerste koffie is verse koffie van versgemalen bonen.

Snelheid: ook de snelheid is bepalend voor de smaak van uw kopje koffie. Door het langzaamaan druppelende water op de versgemalen koffie krijgt u koffie net dat beetje meer aroma. Toch kan het nodig zijn, dat u beslist voor een snellere zetmethode. Dit hoeft echter niet ten koste te gaan van de smaak. Onze experts adviseren uw graag.