Proef het verschil

Hebt u mensen wel eens horen mopperen over de kwaliteit van de koffie?
Allemaal willen we natuurlijk genieten van een lekker bakje koffie, en iedereen drinkt dit op zijn eigen manier. Maar niet alles is ook meteen goede kwaliteit te noemen.

Maar hoe krijg je nu de beste kwaliteit?

Graag leggen wij u uit wat u kunt doen om de kwaliteit van uw dagelijkse kopje koffie te verbeteren. Houd daarbij wel in gedachten dat smaken kunnen verschillen en dat voorkeuren voor iedereen weer anders kunnen liggen.

Weet wat u proeft
Hoe drinkt u uw kopje koffie?
De meeste mensen staan er niet zo bij stil dat de smaak van de koffie die uit een koffiemachine komt, wel degelijk te beïnvloeden is.
Maar dan moet je natuurlijk nog wel het verschil kunnen proeven!
Zo zal een echte koffiemaker, een Barista, niet voor niets zijn koffie slurpend proeven.
Hierdoor wordt de koffie vermengd met lucht om zo de smaak nog beter te kunnen proeven.
Wij raden u hierbij meteen af om dit direct bij uw koffiemachine te gaan doen…..
Wat u wel kunt doen, is weten wát u er aan kunt doen om de koffie nog beter te laten smaken.

De koffie keuze
De bekendste en meest gebruikte koffiebonen bestaan voornamelijk uit 2 rassen: de Arabica en de Robusta. Hierbij is de Arabica wat milder, en de Robusta wat krachtiger van smaak.
Vaak is het een mix en deze melange wordt vaak al in de branderij bepaald.
Een kleine aanpassing in deze melange kan veel verschil uitmaken voor de smaak!
Zo kunt u bij MF Coffee Services ook een 100% Arabica koffie bestellen voor een optimale kwaliteit .

De keuze van de automaat
Naast de keuze voor de koffie, zijn er nog enkele zaken welke bij kunnen dragen aan de verbetering van de smaak van uw kopje koffie.

Water
Zowel de kwaliteit als de temperatuur van het water zijn bepalend voor de kwaliteit.
Een waterfilter maakt hierin verschil doordat het water wat in de koffiemachine komt, zachter wordt. Dit komt ook nog eens de levensduur van de machine ten goede en zorg ervoor dat de temperatuur van het water wat uit de koffiemachine komt, precies de juiste temperatuur heeft. Onze adviseur kan u hierbij adviseren.

Verhouding koffiehoeveelheid tot waterhoeveelheid
Een juiste afstelling van uw koffiemachine is essentieel voor de smaak van de koffie. Door langdurig of intensief gebruik kan langzaamaan die verhouding veranderen waardoor de kwaliteit wordt beïnvloed. Uw monteur zal de koffiemachine soms opnieuw moeten afstellen.

Snelheid
Tijd is de laatste bepalende factoor. Is er alle tijd, dan zult u merken dat de kwaliteit vaak ook beter is. Maar op een plaats met grote uitgifte, is dit soms wat lastiger te realiseren en is er vaak minder tijd. Door de keuze voor een bepaald type koffiemachine kunt u hier wellicht verandering in brengen!
Laat u hierbij vooral goed adviseren!

Maling
Bij een koffiemachine die bonen maalt, kan op verschillende manieren worden gemaald.
Wanneer de maalgraad vrij grof wordt gehouden, zal er een prima ‘gewone’ bak koffie geleverd kunnen worden. In sommige gevallen kan deze maalgraad fijner afgestemd worden zodat de koffie een diepere en betere  smaak krijgt.

Beoordeling
Waar let je nu op bij het eindresultaat?

Uiterlijk
Voor een mooi kopje koffie wordt het water onder bepaalde druk door de koffie geperst.
Afhankelijk van het gekozen product dient er een mooie crèmelaag over de koffie te komen.
Als er in deze crèmelaag veel grote luchtbellen tussen zitten, dient de koffiemachine misschien wel even opnieuw afgesteld te worden.

Geur
Een koffie behoort heerlijk vers te ruiken, want  er is niets lekkerder dan de geur van verse koffie!
Een goede afstelling van uw koffiemachine is hiervoor essentieel.

Smaak
Last but not least is natuurlijk de smaak het belangrijkste.
Over smaak valt te twisten, maar het blijft een feit dat het anders afstellen van de koffiemachine tot grote smaakverschillen kan leiden. Vraag uw monteur om verschillende instellingen uit te proberen  en proef en beoordeel deze verschillen.